Çikolatalı Pasta
Çikolatalı Pasta malzemeleri:
Pandispanyası için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- yarım su bardağı sıvı yağ
- yarım su bardağı ılık su
- 1,5 su bardağından biraz fazla un
Ganaj krema için;
- 1 paket krema
- 80 gram sütlü 80 gram bitter çikolata
Süslemek için;
Çikolatalı Pasta yapılışı:
- Şekeri ve yumurtayı köpürene kadar çırpalım.
- Sütü, suyu ve sıvı yağını ilave edip tekrar çırpalım.
- En son vanilya, kakao, kabartma tozu ve unu kontrollü bir şekilde ilave edip tekrar çırpalım.
- Zeminini yağladığımız orta boy kelepçeli kalıba hamurumuzu dökelim.
- 180 dereceli fırında pişirelim.
- Kelepçeli kalıbınız yoksa orta boy tepside de pişirebilirsiniz.
- Pandispanyamız fırında pişerken çikolatalı ganajımızı hazırlayalım.
- Kremamızı ocağa alıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp ocağın altını kapatalım.
- Üzerine bitter ve sütlü çikolatalarımızı kıralım.
- Eriyene kadar ağır ağır karıştıralım.
- Eğer tam erimezse ocakta kısık ateşte ısıtabilirsiniz.
- Buzdolabında 10-15 dakika bekletelim.
- Fırından çıkıp soğuyan kekimizi ortadan ikiye ayırıp hazırladığımız çikolatalı ganajın yarısını pandispanyanın arasına sürüp diğer yarısını da üzerine sürelim.
- Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
- Ben 3 tane baklava yufkasını fırında pembeleşene kadar pişirdikten sonra elimle ufalayıp pastanın kenarlarına yapıştırdım ve üzerini süsledim.
- Eğer bu şekil yapacaksanız baklava yufkalarını servis esnasında süsleyelim yoksa ertesi güne yumuşama olabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder