Ödevler

9 Mayıs 2016 Pazartesi

Çikolatalı Pasta


 

Çikolatalı Pasta malzemeleri:






Pandispanyası için;
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı ılık su
  • 1,5 su bardağından biraz fazla un
Ganaj krema için;
  • 1 paket krema
  • 80 gram sütlü 80 gram bitter çikolata
Süslemek için;
  • 3 adet baklava yufkası



 Çikolatalı Pasta yapılışı:


  1. Şekeri ve yumurtayı köpürene kadar çırpalım.
  2. Sütü, suyu ve sıvı yağını ilave edip tekrar çırpalım.
  3. En son vanilya, kakao, kabartma tozu ve unu kontrollü bir şekilde ilave edip tekrar çırpalım.
  4. Zeminini yağladığımız orta boy kelepçeli kalıba hamurumuzu dökelim.
  5. 180 dereceli fırında pişirelim.
  6. Kelepçeli kalıbınız yoksa orta boy tepside de pişirebilirsiniz.
  7. Pandispanyamız fırında pişerken çikolatalı ganajımızı hazırlayalım.
  8. Kremamızı ocağa alıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp ocağın altını kapatalım.
  9. Üzerine bitter ve sütlü çikolatalarımızı kıralım.
  10. Eriyene kadar ağır ağır karıştıralım.
  11. Eğer tam erimezse ocakta kısık ateşte ısıtabilirsiniz.
  12. Buzdolabında 10-15 dakika bekletelim.
  13. Fırından çıkıp soğuyan kekimizi ortadan ikiye ayırıp hazırladığımız çikolatalı ganajın yarısını pandispanyanın arasına sürüp diğer yarısını da üzerine sürelim.
  14. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
  15. Ben 3 tane baklava yufkasını fırında pembeleşene kadar pişirdikten sonra elimle ufalayıp pastanın kenarlarına yapıştırdım ve üzerini süsledim.
  16. Eğer bu şekil yapacaksanız baklava yufkalarını servis esnasında süsleyelim yoksa ertesi güne yumuşama olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder