Ödevler

9 Mayıs 2016 Pazartesi

Pudingli Yaş Pasta

 Pudingli Yaş Pasta malzemeleri:







  • 4 yumurta
  • 2 su bardağından
  • 2 parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağından
  • 1 parmak eksik süt
  • 1 su bardağından
  • 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu (Üzerini ıslatmak için yarım su bardağı süt )
Üzerine puding için;
  • yarım litre süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 paket vanilya
  • yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır)


 Pudingli Yaş Pasta yapılışı:


  1. Öncelikle pudingimizi pişirip, soğutalım.
  2. Sütün içerisine, nişasta, kakao, vanilya ve şekeri ilave ettikten sonra ocakta pişirip, soğutalım (ara ara karıştıralım ki üzeri kabuk bağlamasın)
  3. Yumurta ve toz şekeri köpürene kasar çırpalım.
  4. Sıvı yağ ve sütü de ilave edip tekrar çırpalım.
  5. Vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu bir kapta karıştırıp sıvı malzemelere ilave edelim.
  6. Dikdörtgen şeklindeki büyük boy borcama zeminini yağladıktan sonra karışımı dökelim.
  7. 180 dereceli fırında pişirelim.
  8. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra üzerine yarım su bardağı soğuk sütü eşit bir şekilde dökelim.
  9. Dikdörtgen şeklinde kesip kenarlarına nutella sürüp fındık kırıklarına bulayalım.
  10. En son üzerlerine kaşıkla soğuttuğumuz pudingi sürelim. (Tavsiyem bir gece buzdolabında ağzı kapalı bir şekilde bekletirseniz tadı daha da güzel oluyor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder