Pudingli Yaş Pasta
Pudingli Yaş Pasta malzemeleri:
- 4 yumurta
- 2 su bardağından
- 2 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağından
- 1 parmak eksik süt
- 1 su bardağından
- 1 parmak eksik sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu (Üzerini ıslatmak için yarım su bardağı süt )
Üzerine puding için;
- yarım litre süt
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 1 paket vanilya
- yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır)
Pudingli Yaş Pasta yapılışı:
- Öncelikle pudingimizi pişirip, soğutalım.
- Sütün içerisine, nişasta, kakao, vanilya ve şekeri ilave ettikten sonra ocakta pişirip, soğutalım (ara ara karıştıralım ki üzeri kabuk bağlamasın)
- Yumurta ve toz şekeri köpürene kasar çırpalım.
- Sıvı yağ ve sütü de ilave edip tekrar çırpalım.
- Vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu bir kapta karıştırıp sıvı malzemelere ilave edelim.
- Dikdörtgen şeklindeki büyük boy borcama zeminini yağladıktan sonra karışımı dökelim.
- 180 dereceli fırında pişirelim.
- Fırından çıktıktan 5 dakika sonra üzerine yarım su bardağı soğuk sütü eşit bir şekilde dökelim.
- Dikdörtgen şeklinde kesip kenarlarına nutella sürüp fındık kırıklarına bulayalım.
- En son üzerlerine kaşıkla soğuttuğumuz pudingi sürelim. (Tavsiyem bir gece buzdolabında ağzı kapalı bir şekilde bekletirseniz tadı daha da güzel oluyor)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder