Ödevler

9 Mayıs 2016 Pazartesi

Mini Köstebek Pasta

 Mini Köstebek Pasta malzemeleri:








  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Kreması için;
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet sade krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet muz


 Mini Köstebek Pasta yapılışı:


Kreması için;
  1. Önce 2,5 su bardağı süte 1 su bardağından 2 parmak eksik unu, 1 su bardağı toz şekeri, 1 paket vanilyayı ilave edip katı bir krema haline gelene kadar ocakta karıştıralım.
  2. Daha sonra kremayı soğutup 1 poşet krem şantiyi bir çay bardağı süt ile çırpıp soğuttuğumuz katı kremaya ekleyip, mikserle 5 dakika çırpalım. (Krem şantiyi katmadan önce krema çok katı oluyor, sakın panik yapmayalım, çok güzel bir pasta kreması oluyor, bütün pastalarda bu kremayı kullanabilirsiniz)
  3. Kremamızın içine iki adet muzu küp küp doğrayıp ve yavaşça karıştıralım bir kenarda kekimiz olana kadar bekletelim (Muzu kremamıza kek hazır olduktan sonra en son ekleyelim)
Pasta için;
  1. Yumurta ve toz şekeri köpük haline gelene kadar çırpalım.
  2. Üzerine süt, sıvı yağ, vanilyayı ilave edip tekrar çırpalım.
  3. En son kakao, un ve kabartma tozunu ilave edip tekrar çırpalım.
  4. Zeminini yağladığımız dikdörtgen borcama veya herhangi bir tepsiye malzememizi döküp 180 dereceli fırında pişirelim.
  5. Kekimiz soğuduktan sonra ortadan ikiye kesip yuvarlak bir kesme aparatı veya bardakla daireler keselim.
  6. Bir kısmını üzerine bulamak için rondoda kırıntı haline getirelim.
  7. Kestiğimiz her bir dairemize kaşıkla muzlu kremamızdan sürüp üzerine rondoda çektiğimiz kek kırıntılarına bulayalım ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirip afiyetle yiyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder